Ik dien gecompenseerd te worden voor geleden schade
Het is ook altijd wat

Er gebeurt een hoop in de wereld. Van die hoop gebeurtenissen is een boel ellendig. Het regent niet, terwijl het dat vroeger wel deed. Het water en/of het vuilnis staat tot aan je lippen in plaats van tot aan je enkels. Je golfplaten huis is weggewaaid of omgebeefd. Er lopen allerlei vreemde snuiters in je land rond die er vroeger niet waren maar nu wel omdat ze vinden dat het in jouw land beter toeven is dan in het hunne of omdat het in hun land beter toeven is dan in het jouwe en ze vinden dat het in jouw land net zo moet worden als in het hunne.

Wat mij zorgen baart is dat niemand zich ook maar enigszins druk maakt over de immense complexiteit van de problemen waar ik zo op een doordeweekse dag tegenaan loop. Hierbij vergeleken zijn de eerder genoemde gebeurtenissen in de wereld net zo erg als een verregende zondagmiddagwandeling.

Zo houdt mijn vaatwasser er midden in een programma zomaar mee op met de ergste foutmelding denkbaar: "Er is een fout opgetreden". De handleiding weet te melden dat er iets mis is als deze foutmelding optreedt. De oplossing is, volgens dezelfde handleiding, de oorzaak van de fout weg te nemen en het programma opnieuw te starten.

Verder is een film die ik gedownload heb, met Heath Ledger, die door zijn doodgaan halverwege vervangen moest worden door vier andere figuren, waardoor er geen touw meer aan vast te knopen wie nou eigenlijk wie is of was of zal worden, Pools ondertiteld en Italiaans nagesynchroniseerd. Het kan ook andersom zijn, want mijn talenkennis reikt niet verder dan Duits, Frans, Noors, Ests, Bork, Portugees, Engels en een taal die Twamboki heet, maar dat zou ook een dialect van de taal PlokPlok kunnen zijn.

Dan heb ik ook nog m'n vinger gesneden aan de envelop van de opgaaf schatting inkomsten uit nevenbetrekkingen van nabestaanden van voormalig fiscaal partners binnen huidig postcodegebied. Elke keer als ik een handje chips pak brand mijn vinger alsof er een potje sambal in m'n oog gewreven wordt.

Dat er door de gezamelijke hulporganistaties nog geen aanzienlijk bedrag bijeengezameld is door dubieuze bekende nederlanders is een raadsel.

Meer Rommel van K.D. Zuurman

RambonkiBeta