Worst: Een revolutie of een tractor?
en de aloude vraag: waarom moet ik een subtitel invoeren?

Nou Nou. Ik werd vanochtend wakker. En daar ging het al mis. Ik word wakker met de radio. En omdat ik niet weet hoe ik dat anders in moet stellen, word ik wakker met 3FM. Mijn wekker gaat om 6.30, maar ik ga er op zijn vroegst pas om 7.30 uit. "Waarom?!?", hoor ik u vragen.

Nu is het zo dat Giel Beelen iedere ochtend op 3FM zijn kunstje vertoont. Nou ja, vertoont, je ziet het niet, dus dan zeg je dat niet zo, maar het is dinsdag, na tienen en ik heb al 2 flessen wijn op, dus ik zeg dat godverdomme lekker wel zo. Daarnaast zaten er in de vorige zin al komma's genoeg. Dus. Maar. Ik word dus zo ziek van die vervelende Beelen met zijn jarenoude grapjes en items. Iedere ochtend als ik wakker word, waan ik me weer in 2001, toen hij al precies dezelfde geluidjes had. Soms maakt me dat gelukkig, want toen was ik 21 jaar oud en 21 kilo lichter, maar het is natuurlijk absurd. Die man krijgt veel geld vooreen 'vernieuwend' radio programma.. Wat is er vernieuwend in hemelsnaam?! Dat je niet hoeft te vernieuwen om vernieuwend bezig te zijn? Retro is in, dus blijf vooral hetzelfde doen tot het retro is?

Giel is ongeveer 5 weken per jaar op vakantie (van ONS geld!). Dan wordt hij vaak vervangen door andere DJ's die het wel snappen. En dat brengt mij op waar ik het eigenlijk over wilde hebben. Worst!

Worst.. Wat een fenomeen! Je neemt slachtafval, gooit daar kruiden bij, duwt dat in een darm en je laat het hangen tot het ruikt als een onderbroek die 6 weken is gedragen. Het afval is dan taai en hard en GODVERDOMME LEKKER! Ik gun iedereen worst!

Je hebt natuurlijk veel verschillende soorten worst. Slappe worst, harde worst, droge worst, natte worst, zure worst, geen worst, zoute worst, bloedworst, wel worst, oude worst, verse worst, braad worst en ga zo maar eens een uurtje door. Ook kun je worst voor van alles gebruiken. Met harde droge worst kun je gerust een spijkertje in de muur slaan of in je koffie roeren. Dat hoef je met bijvoorbeeld een haring niet te proberen. Dus worst staat al 1 punt voor op de haring. Daarentegen kan worst weer niet zwemmen.

Haring kun je niet laten drogen, zoals worst, want dan gaat het rotten. Dat geldt ook voor kinderen en radijsjes. En zie hier worst alweer hoge ogen scoren. Slappe worst is uitermate geschikt om mee rond te zwaaien, in geval van festiviteiten. Niets is zo vrolijk als een bewegende worst. Zure worst is goed tegen mieren in de tuin. Wel weer slecht tegen beren in de tuin. Zo zie je maar, het heeft niet alleen maar voordelen.

Één van de grootste nadelen van het eten van worst is het verzamelen van pensvet. Ik ben geen slanke jongen en ik kan u vertellen dat 80% van mijn pensvet komt door het eten of absorberen van worst. Als je eenmaal begint met worst eten, is er geen houden meer aan. Overal kan worst bij! Overal! Worst met pasta, worst met ei, worst met hagelslag, worst met slagroom, worst met koffie, worst met nasi, worst met ijs, worst met kauwgum, worst met as, worst met worst, worst met zure zult, worst met vis, worst met lavendel, worst met hout, worst met vla (dank je, gerrit) en natuurlijk worst met bramenjam. Allemaal even lekker.

Mijns inziens is worst de nieuwe kaas. Worst redt de wereld. Worst 4 all.
Kiest gezond, kiest voor uzelve, kiest WORST!

Meer Rommel van Bill Karanza

RambonkiBeta