Ouwe Rommel

Alle lampjes waren kapot. Laat Bill 'Brenger van Het Licht' Karanza het maar regelen, zeggen ze dan. Hier het verhaal over hoe alle bewoners van een safaripark wisten te ontsnappen.

Lampjes (2)

Toen ik weer opstond en merkte dat mijn hand was vastgevroren aan mijn muis, ben ik daadkrachtig naar de Hema gestapt voor nieuwe lampjes. Tenminste, toen ik in de donkerte na drie uur zoeken de uitgang had gevonden van ons riante kantorencomplex. Zes lampjes rijker en 30 gulden armer (daar had ik veel petat voor kunnen kopen) kwam ik terug. Ik zocht ons kantoor en de lampjes. Ik wist nog dat de lampjes hoog hingen en dat ik daarvoor mijn krukje nodig had. Mijn wankele krukje wel te verstaan. Gelukkig ben ik aardig goed verzekerd en hebben ze de snee in mijn gezicht aardig weg weten te werken. Als het mee zit kan ik met mijn rechteroog volgende week weer wat zien.

Maar de lampjes zaten erin. Met een fikse beuker op de lichtknop zie ik dat één van mijn zojuist gekochte lampjes het niet doet... Gillend en tierend loop ik er naar toe en draai hem verder aan. HIJ DOET HET...even. want 15 minuten later is het weer zwart in één hoek. Ik loop er weer heen, draai hem verder aan, houd mijn hand 15 minuten onder de koude kraan, en geniet verder van het overtollige licht...

Maar plots valt het mij op... Die nieuwe lampjes zijn godverdomme veel feller. Ze hebben het zelfde wattage, maar ze zijn feller. Hel en verdoemenis!!! Helemaal uit mijn balans geraakt ga ik weer verder met aan mijn ballen krabben. klik, klak, klik, klak, hoor ik uit een mij bekende hoek komen. Dat kutlampje gaat aan en uit . Een flinke klap tegen het spotje wil ook al niet helpen. Met mijn andere hand draai ik nogmaals flink aan het lampie en wat denk je... Ook met die hand doet het pijn. Mooi bewijs van dat ik in ieder geval geen ezel ben.

Alle lampjes zijn weer compleet en wat denk je... Het is hier veel te warm!!!

Ik zet de koelkast maar open...

Meer Ouwe Rommel van Bill Karanza

RambonkiBeta