Reclame
Leuker kunnen we het wel maken, maar dat doen we niet

De muziek op de radio is kut. Op 3FM wordt alleen door een beginnend DJ'tje om 3 uur 's nachts nog wel eens een relatief obscuur nummertje gedraaid. Zo wordt het via Q-Music en 538 steeds erger. Die draaien heel de dag 7 verschillende nummers. Op vrijdag herhalen ze dat trucje een paar keer en dat heet dan Top 40 of Top 50. Dan eindigen we met Sky Radio. Die weten het te presteren om van oktober tot half maart kerstmuziek te draaien.

Om mezelf deze ellende te besparen heb ik heb een gratis Spotify-accountje. Niet omdat ik te gierig ben om ervoor te betalen. Nou ja. Eigenlijk ben ik daar wel te gierig voor. Na een akkefietje met de belastingdienst zit ik wat krap bij kas. Ik heb belastingvrij een dakraam laten plaatsen. Nu valt deze onder een of andere heffing, omdat ie op het noorden zit. Nu moet ik elke maand € 247,34 extra betalen. En ik moet hem verduisteren, anders kost het meer.

Gratis Spotify betekent om de 3 en een kwart nummer reclame. Er is alleen geen hond, nog geen halfkaal vuilnisbakbeest met drie poten en een wieltje vanwege een lage dwarslaesie, die er reclame wil maken. Van de pure misere pushen ze daarom playlists. Die heten dan "Top 40", "Dance" of, red ons toch alstublieft Grote Tiepoe, "Koffiehuis". Er is er ook een die "Urban" heet. Pure gloeiende misleiding. Dat blijkt gewoon een eufemisme voor R&B en mijn witheet brandende haat tegen R&B is in tegenstelling tot de chinese muur vanuit de ruimte te zien.

Het vreemde is dat al deze playlists bevolkt worden door precies dezelfde nummers. Een of ander slap schijtnummer uit "Koffiehuis" (waarom toch?) zit niet alleen in "Top 40", maar ook in "Dance".

Het ergste is dat Spotify precies weet wat ik luister en redeneert dat dat geen inbreuk op m'n privacy is omdat ze me dan precies goede reclame voor kunnen schotelen. Ik hoef geen "Koffiehuis"-playlist (Tiepoe? Waarom staat u dit toch toe?) en al helemaal geen gloeiende ""Urban"".

Ondertussen is het zeroesrequestweek op 3FM. Helaas grijpen ze dat aan om toch Within Temptation te draaien.

Meer Rommel van K.D. Zuurman

RambonkiBeta