Ouwe Rommel

Het is niet te geloven wat voor ellende een persoon over zich heen kan krijgen. Natuurrampen, honger, een boete voor het zonder licht op de stoep fietsen, oorlogen en ziektes. Onderstaand relaas is echter met geen pen te beschrijven.

Frietpan: Kapot the sequel

Dat spullen kapot gaan is bij iedereen wel bekend. Zeker zoiets als een gloeilamp. Een kapotte gloeilamp is gelukkig niet zo'n ramp. Er zijn altijd wel andere gloeilampen in de buurt die licht willen geven. Als dat niet zo is kan je
gewoon naar de Hema lopen. Daar hebben ze rekken tjokvol met gloeilampen. En niet allemaal dezelfde, nee, zeker niet. Er is keus uit vele soorten en maten en kleuren. Je zou een hele koopavond kunnen besteden met het kiezen uit de 17 verschillende kleuren bruin die een gloeilamp kan hebben.
Dit alles staat in schril contrast met de ramp die mij onlangs overkomen is. Ik wilde mijzelf een voedzame maaltijd bereiden. De groente stond te pruttelen en de koekenpan stond zich op te warmen voor een mooi stuk vlees. Op precies het goede moment wil ik de patat in de frietpan gooien. Ik doe de pan open en mik de patat erin. In plaats van het bekende geborrel en gesis hoor ik een paar droge plofjes. Ik kijk in de pan en ik zie met afgrijzen dat het vet nog helemaal gestold is. Ik begin aan knoppen te draaien en met het snoer te friemelen. Er gebeurt niks. Dan dringt het tot mij door. Dit wens je je ergste vijand nog niet toe. De frietpan is kapot!!!!

Meer Ouwe Rommel van Matthias

RambonkiBeta